Skolavslutning i kyrkan inte självklart

Skolpolitikerna i Umeå vill att lärare och rektorer ska fundera över hur skolan använder kyrkans lokaler. Oacceptabelt att flera skolor låter elever stanna kvar på skolan när man har samlingar i kyrkan, tycker vänsterpartiets ledamöter i för- och grundskolenämnden.

Oacceptabelt, anser vänsterpartisten Tamara Spiric, som tycker att det är dags att skolan börjar följa diskriminerinslagen och kommunens mångfaldspolicy.

- Skolan är medveten om att man diskriminerar vissa elever, men man förändrar inte sitt arbetssätt, det är inte acceptabelt i en svensk skola som det ser ut idag, säger hon.

Det handlar inte bara om skolavslutningar, säger Daniel Kallos, som också är vänsterpartistisk skolpolitiker. Vi har också talat om att ifrågasätta påskvandringar, och julvandringar, och andra såna traditionella aktiviteter som kanske inte längre är tidsenliga i ett mångetniskt samhälle.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista