Anders Ågren är moderat kommunalråd i Umeå. Foto: Umeå kommun.
Umeå

Ågren kritisk mot vänsterinflytande

Samarbetet mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet och Vänsterpartiets ökade inflytande över kommunpolitiken i Umeå är dåligt för kommunen. Det säger det moderata oppostionsrådet Anders Ågren.

– Jag är starkt bekymrad över Umeås utveckling under kommande mandatperiod. Att ge vänstern inflytande över den ekonomiska politiken är oroande. Vi minns med fasa åren 1998-2002 då Umeå styrdes av en koalition mellan S och V: Återkommande budgetunderskott i de stora nämnderna, en stagnation i befolkningsutvecklingen, ett stopp för alternativa driftsformer och långtidsjukskrivningarna ökade i rask takt, säger ågren.

Enligt honom skulle alltså Vänsterpartiets inflytande över kommunpolitiken innebära misskötsel av ekonomin, något som inte oväntat tillbakavisas av Vänsterpartiets blivande kommunalråd Tamara Spiric:
-- Det han säger är strunt. Han gick till val på at sänka skatten med en kronor, vilket är omkring 200 miljoner kronor om året. De pengarna tänker vi använda för att förbättra inom vår äldreomsorg och förbättra kommunens insatser för barn och unga. Väljer Anders Ågren att kalla insatser för barn och unga för misskötsel av en kommun får det stå för honom själv, säger Spiric.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".