Umeå

Misstänkt mord bakom lägenhetsbrand

 Uppdaterad 11:00

En person hittades död efter en lägenhetsbrand på Mariehem i Umeå i går kväll. Enligt uppgifter till Radio Västerbotten ska personen varit död innan branden startade och att det skulle kunna handla om ett misstänkt mord.  Polisen presstalesman Peder Jonsson bekräftar att det rör sig om ett misstänkt mord och mordbrand.

Någon säker identifiering är ännu inte gjord men polisen misstänker att det är lägenhetsinnehavaren, en man i femtiårsåldern känd av polisen sedan tidigare, som påträffats avliden i lägenheten och anhöriga har informerats om omständigheterna.

Polisen har tekniker på plats i lägenheten för att säkra eventuella spår. Under dagen kommer dörrknackning att ske i närområdet. Polisen är intresserad av att komma i kontakt med personer som rört sig i området från klockan 17:00 och framåt på lördag afton. Tips och information kan lämnas till Polisen via telefon 114 14.

Mordet på Mariehem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".