Umeå

Två anhållna misstänkta för mord

Två personer har anhållits och misstänks vara inblandade i mordet på Mariehem i helgen, det skriver polisen i ett pressmeddelande på måndag morgon. De två personerna greps på söndag kväll och anhölls av åklagare. En rättsmedicinsk undersökning av kroppen bekräftar att mannen i lägenheten bragts om livet.

– Kammaråklagaren valde i går kväll att anhålla två personer som skäligen misstänkta för det här mordet, säger Peder Jonsson, polisens presstalesman.

Om de misstänkta gärningsmännen är polisen tystlåten, och vill inte säga något om ålder och kön på de anållna, eller hur de skulle ha anknytning till den döde.

– Av hänsyn till både förundersökningen och till de två som nu sitter anhållna vill vi i nuläget inte lämna någon närmare information om dem, säger Peder Jonson.

Lika tystlåten är polisen om vad de tekniska undersökningarna av lägenheten och kroppen har gett.

– Även när det gäller vad den första undersökningen av kroppen har gett så vill jag inte gå in på det i nuläget eftersom vi fortfarande har många förhör som ska hållas.

Under måndagen ska de två anhållna förhöras igen. Polisen ska också höra personer med anknytning till den avlidne.

– Vi tror oss veta att det är lägenhetsinnehavaren, men den definitiva identifieringen är inte gjord, säger polisens presstalesman Peder Jonsson på måndag morgon.

Mordet på Mariehem

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista