Skottlossningen spred oro på Ålidhem

Butiksägare och Ålidhemsbor känner sig oroliga efter den skottlossning som inträffade mot en restaurang i området natten till fredag.

- Jag trodde aldrig att detta skulle hända i Sverige och framförallt inte i Umeå, säger Hassan Salim som är rädd att lämna sin 18-åriga dotter ensam i butiken efter klockan nio på kvällen.

På restaurangens dörr står det ”Stängt idag” och 14 skotthål i restuarangens fönster vittnar om nattens händelser. Ägarna sitter vid ett bord inne i restaurangen men vill inte uttala sig om händelsen.

Marsi Shakali vars släkting äger en grill i närheten känner sig mycket orad efter nattens händelser, hon känner sig rädd. Ålidhemsbon Anders Sundström säger att det kom lite som en chock.

Krister Sellström vid polisen i Umeå berättar att inte vet vad eller vilka som ligger bakom skottlossningen. En teknisk undersökning av platsen har gjorts men han vill inte kommentera vilket vapen det kan röra sig om.

Polisen har för närvarande ingen teori och Krister Sellström vill inte spekulera i om det skulle kunna vara någon slags uppgörelse. Under dagen har också vittnen hörts, men polisen har ännu ingen misstänkt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista