sorsele

Caisa Abrahamsson nytt kommunalråd

Sorseles nya kommunalråd
1:25 min

Socialdemokraterna som tillsammans med Vänsterpartiet var valets vinnare i Sorsele tar över makten och den nya ordföranden för kommunstyrelsen heter Caisa Abrahamsson.

Nära tio procent av de som röstade i Sorsele lade en personröst på henne.
– Det är Sorseleborna som har valt mig och det är spännande att kunna göra något för dem, säger Abrahamsson.

Valsamverkan mellan Socialdemokraterna och Vänsterpartiet i Sorsele har gett Vänsterpartiet ett betydligt större inflytande i politiken. Kjell Öjeryd (V) får en kommunalrådstjänst på 20 procent bredvid Caisa Abrahamsson som kommer att jobba som kommunalråd 80 procent. De övriga ordförandeposterna i nämderna delas av S och V men i samhälls- och byggnadsnämnden går ordförandeposten till kristdemokraten Kristina Nilsson. Det är hennes kompetens som gör att vi tar en nämndsordförande från KD, säger Socialdemokraten Tor Israelsson som blir ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden. Ordförande i Omsorgsnämnden blir Inger Stenlund (V) och kommunfullmäktiges ordförande blir Bo Brydsten (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".