Skellefteå

Fem anhållna för söndagsrånet

Av de nio personer som med våld trängde sig in i en lägenhet i Skellefteå i söndags kväll håller åklagare och polis fortfarande fem personer som anhållits för rån.

Åklagaren Lotta Sundström är förundersökningsledare.

– Det som har hänt är att ett gäng med personer har begett sig till en adress i Skellefteå för att diskutera deras olika mellanhavanden. Det är rubricerat som rån i förundersökningen men vi håller på att utreda vad det är som har hänt i den här lägenheten, säger Lotta Sundström.

– Mer vill jag inte säga just nu. Vi har en bild som förhoppningsvis klarnar under närmsta tiden.

Fem personer sitter nu kvar hos polisen, anhållna för rån. De fyra övriga som var med och trängde sig in i lägenheten har släppts - där gäller misstankarna annat än just rån.

Flera av de inblandade har ett tidigare brottsregister, men åklagare Lotta Sundström har ingen anledning att tro att det här skulle handla om något etablerat gäng eller någon liga som agerat. Och nu går förundersökningen vidare...

– Nu fortsätter vi med förhör av de inblandade och idag eller i morgon beslutar jag om vi skall åtala och vilka vi ska åtala, säger Lotta Sundström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".