(c):Gemensam skogspolitik missgynnar svensk skog

När EU nu diskuterar en gemensam skogspolitik ställer sig Hans Lindqvist, centerpolitiker, kritisk och menar att det skulle missgynna svenska skogar.

EU-kommisionen har utrett en gemensam skogsstrategi och väntas de närmsta veckorna lägga fram ett förslag till EU-parlamentet. Centerpolitikern Hans Lindqvist som följt diskussionen inom EU säger att det kan bli frågan om ett bidragsystem som gör att Sverige får betala till andra länders skogar. Redan i mitten på 90-talet framförde medelhavsländerna att man vill ha bidrag till att restaurera skogar som förstörts under historiens lopp.

Det kan också bli så att skogsbruket i Sverige blir tvugna att följa regler som utformas i Bryssel. Hans Lindqvist är kritisk och säger till P4 Västerbotten att det inte finns någon anledning att ändra på en skogpolitik som vi skött bra själva.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista