Ramona Bachman segerskytt mot Örebro. Foto SCANPIX Patrick Trädgårdh
fotboll

Ramona Bachmann tillbaka i Umeå IK

Den schweiziska anfallaren Ramona Bachmann väljer att komma tillbaka till Umeå IK. Hon kom till UIK redan som 16-åring och blev 2009 en av nyckelspelarna. Efter ett år med Atlanta Beat i WPS-ligan har hon skrivit på för säsongen 2011 med Umeå IK.

– Det känns jättekul att få hjälpa klubben tillbaka till toppen, säger Ramona Bachmann om sitt beslut.
Ramona pekas ofta ut som den nya Marta.
-- Med den här värvningen visar vi verkligen allvar med att vi vill tillbaka till toppen. Tidigt under våren tränade Ramona med oss och visade även för mig vilken fantastisk potential hon har. Hon har en otrolig spetskompetens och en härlig drivkraft. Det är roligt att hon väljer oss och tror på vår satsning att åter bli bäst i världen, säger Joakim Blomqvist om fotbollsstjärnan.

Ramona är glad över sitt val, trots att det tog tid på grund av många erbjudanden.
-- Jag har fått några erbjudanden från Tyskland, England och Sverige. Det tog tid tills jag tog beslutet att komma till Umeå. I Atlanta saknade jag grejorna utanför planen, för att bli en bättre fotbollsspelare måste allt fungera. Jag bestämde mig för Umeå eftersom klubben är jättebra. Allt stämmer, och jag kan alltid visa mitt bästa. Det känns jättekul att få hjälpa klubben tillbaka till toppen, säger Ramona Bachmann om det slutgiltiga beslutet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".