Armbrytning

Fem från Storuman till armbrytar-VM i USA

Fem armbrytare från Storuman skall delta i armbrytnings-VM i Las Vegas, USA  i nästa vecka. Förutom världsmästarinnan Heidi Andersson deltar ytterligare en kvinna, Fia Reisek i seniorklassen.

 De tre manliga armbrytarna är Simon Edvarsson som är junior, och Jonas Hellström senior. I motsvarande oldboysklassen deltar Jörgen Karlsson.

Alla är de medlemmar i Storuman Armsport.

Heidi Andersson är regerande världsmästare i klassen upp till 65kg efter att hon vann sitt sjunde VM-guld i Italien i fjol.

Heidi Andersson väljer i år ändå att tävla i -70kg med motiveringen att det är mer inspirerande att tävla i en viktklass som hon aldrig tidigare tävlat i. Damernas -70kg anses för övrigt som tuffaste viktklassen eftersom världens bästa armbryterska (oavsett viktklass) finns där; Irina Makeeva Ryssland.

Senast VM gick i USA var 2002 och Västerbotten representerades då av två tävlande; kusinerna Fia Reisek och Heidi Andersson, båda från byn

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista