Brister i badrum risk för fuktskador

Risken att drabbas av en vattenskada är störst i badrummet. Det visar en ny rapport från Anticimex. I en av tre villor finns brister som gör att det är risk för framtida fukt- eller vattenskador i badrum.

Det är bakom kaklet eller våtrumsmattan som risken är störst att det kan uppstå fukt i ditt hus. Av dryga 65 000 villor spridda över landet som Anticimex besiktat så har det antingen varit sprickor i våtrummsmattan som gjort att vattnet trängt in i väggen. Eller att det varit kaklat och då kan det var svårt att upptäcka en skada - innan det är för sent. Det handlar om så mycket som 38% av problemen med fukt som uppstår här - på väggen i badrummet.

Att drabbas av en vattenskada kostar inte bara bekymmer för att du måste vara utan badrum under reparationen, det är desutom dyrt att renovera. Villaägaren betalar självrisken och avskrivningar på material och arbete - det är en kostnad på upp till 15 000 kronor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".