Dorocellanställda till Täby

På Dorocell i Dorotea har man nu kommit överens med personalen om att flytta arbetet i produktionen till anläggningen i Täby. I eftermiddag hålls ett möte med personalen, och därefter är det klart hur många som åker ner.

Plastfabrikens lokaler blev förstörda i en brand natten mot fredag, och under återuppbyggnadstiden får personalen jobba i Täby istället. Redan i dag åker två personer, för att arbeta med produktion och för att planera bland annat ordrar.

På fabriken i Dorotea finns 22 anställda. De 7 i administrationen kommer att kunna jobba kvar, eftersom kontorslokalerna inte blev förstörda i branden.

Hur stor skada branden gjort vet man ännu inte, inte heller vad det kommer att kosta med återuppbyggnad. Ägaren, kommunen, måste i alla fall måste betala försäkringens självrisk på 5,5 miljoner kronor.

Kommunen undersöker också om det finns alternativa lokaler för företaget under tiden - men det är en sak företaget måste ta ställning till, säger kommunstyrelsens ordförande Nicke Grahn, till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista