Hörnefors

Länstrafiken bakom busstrul i Hörnefors

1:47 min

Försämrad busstrafik till Hörnefors upprör resenärer. En av dem är Rebecca Fahlestål, student som ofta pendlar mellan Hörnefors och Umeå.
– Ska det behöva vara så här krångligt att åka buss?, undrar hon.

Tidtabellen finns bara i digital form och det är otydligt vilken busshållplats man ska stå på och vilken väg Bussen kör inne i Hörnefors, säger Rebecca Fahlestål som fick sitt julfirande förstört då bussen inte kom.

Harriet Söder som arbetar som affärsutvecklingschef på Länstrafiken i Västerbotten säger att det var i samband med att Länstrafiken ändrade tidtabellen den 12 december som bussresenärerna i Hörnefors fick allt svårare att pendla till och från Umeå.

– Vi har upptäckt att vi gjort en del saker som inte var bra som vi nu försöker se över.  Det vi inte har idag är en konkret lösning på det glapp som är på eftermiddagarna, sen vet vi att det varit strul med körvägarna i Hörnefors, alltså folk är osäkra på var man ska gå på och det beror på att vi börjat trafikera det nya resecentrat.

Vad tänker du om att folk upplever det som krångligt?

– Det är vår ambirtion att det ska vara lätt att åka buss, det vill ju vi. Det blev ju lite komplicerat med Hörneförs just genom det nya resecentrat som kommit till men det här tror jag att om vi blir duktigare på att ha en tydligare information så är jag helt säker på att det i längden att bli bättre och folk kommer att uppleva att det är bra.