Piloter vägrar - familjen kvar i Sverige.

Polisen har skjutit upp avvisningen av en romsk familj från Makedonien som i går fördes med poliseskort från Skellefteå till Stockholm för avvisning. Orsaken är att piloter inte vill ta ombord passagerare som tvingats ombord. Mamman i familjen, Natasha Bubani säger att hennes tolvåriga dotter är för sjuk för att åka.

Det var igår som familjen, med två vuxna och fyra barn hämtades av polisen för transport från Skellefteå till Stockholm. I morse klockan sju skulle dom ha åkt till Makedonien, men enligt Tomas Olofsson, polismästare i Skellefteå, tar inga piloter ombord skrikande barn och en familj som inte vill åka. Utlänningsnämdens beslut om avvisning står fast och enligt Tomas Olofsson planerar man nu att hyra in ett charterplan som ska flyga ut familjen, det kan ta ungefär en vecka.  Familjen Bubani fördes på tisdagen till Migrationsverkets transitlokaler nära Arlanda.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista