Rättegången om tingshusbranden i Lycksele skjuts upp

Rättegången mot dom två flickor 16 och 18 år gamla som står åtalade för mordbrand på Tannbergskolan och grov mordbrand för branden vid Lycksele Tingshus skjuts upp.

Under tingsrättsförhandlingarna i Umeå idag så begärde den 18 åriga flickans försvarare Per Nyberg att hans klient ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning

Den rättspsykiatriska undersökningen är helt nödvändig det menar advokaten Per Nyberg eftersom den kan ge mer svar på varför brotten skedde och hur avsiktliga brotten var.

16-åringens advokat Gunnar Swanström säger att han förstår varför man skjuter upp rättegången men det är beklagligt eftersom 16-åringen nu måste vara kvar i häktet.

Gunnar Swanström begärde en omhäktningsförhandling för att i stället få 16-åringen placerad på ett behandlingshem, men rätten bedömde att säkerheten inte är tillräcklig där.

Ny rättegång kan tidigast ske om fyra till sex veckor.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista