Bjurholm

Rör inte vår polis!

0:51 min

Planerna på att dra in polisen i Bjurholm har väckt starka känslor. Sedan några dagar ligger protestlistor i ortens affärer och folk skriver på i rask takt.

När polisen Ingemar Nyman gick i pension i november förra året ersattes han med en polis som kommer till Bjurholm en dag i veckan. På tok för lite, tycker bjurholmsborna som vill ha polis på plats alla dagar i veckan.

Det är anställda på ortens banker som tagit initiativ till listorna och de har också skickat protestskrivelser både till justitieminister Beatrice Ask (M) och till länspolischefen Krister Sandqvist.

– Bjurholm blir ju den enda kommunen i länet som inte har någon polis. Det kan ju öppna dörren för kriminella som kan vara intresserade av att begå brott här, säger Linda Öhrström som är en av de anställda på Handelsbanken och som formulerat skrivelsen.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista