Död "gorillahanne" i sommarens fars

En död gubbe som stoppats i en frysbox - ja så makaber är starten på årets sommarteater från Västerbottensteatern. Farsen Frysta tillgångar har premiär på fredag och är en riktigt invecklad relationskomedi.

Regissör är Hans Wigren. Han tycker om farsen som underhållningsform. Den handlar alltid om en gorillahanne menar han.

- Teater handlar väldigt mycket om vad det är att vara människa i grupp. Så länge vi känner till historien har det funnits en gorillahanne som har styrt och ställt och ofta förtryckt de andra - och då gäller det att plocka ner denna gorillahanne, säger Hans Wigren.

Just denna pjäs är lite speciell eftersom ”gorillahannen” redan är död. Burträsk, Lövånger och Bygdeå är tre orter som får besök av ”gubben i frysboxen”.

Monica Lindgren som är van att locka till skratt i Lövångersrevyn, tror att det blir kul att åka runt med Frysta tillgångar.

- Det är roligt att komma fram på en plats och precis som Musse Pigg på julafton, när han vecklar ut sin husvagn, kommer vi med sommarteatern, säger hon till P4 Västerbotten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista