Dorotea ridklubb - hemsidan. Bild Ridklubben.
Dorotea

Ridklubben söker kommunens hjälp

1:33 min

Dorotea Ridklubb är i kris. Ridklubben som startade 1990 har idag 51 aktiva medlemmar plus stödmedlemmar, och hoppas på någon form av kommunal räddningsinsats, eftersom klubben är viktig för orten och framförallt för flickorna.

– Allt blir dyrare, el, driftskostnader, säger Anne-Britt Wicksell som är kassör i Dorotea Ridklubb. Det är alltid något som går sönder. Så vi hinner aldrig lägga upp nån buffert, så det går runt och många gånger hänger det på en skör tråd.

Idag skulle klubben vilja ha två anställda, bland annat av säkerhetsskäl. Någon borde finnas hela tiden på ridklubben, men det är svårt med allt färre som kan eller vill arbeta ideellt.

– Man ska ju alltid vara minst två när man arbetar med levande djur, berättar Anne-Britt Wicksell.

Klubben är i kris. Förhoppningarna står till ett möte med kommunen nästa vecka, där man ska berätta om hur klubben fungerar och hur viktig den är för samhället, för Dorotea.

– Och vi är inte som andra föreningar. Andra klubbar kan hålla stängt om man inte har folk eller pengar. Men en ridklubb måste vara igång jämt, natt och dag, med tanke på djuren, säger Anne-Britt Wicksell.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista