Lilly Bäcklund ordförande för Socialdemokraterna i Västerbotten.
Västerbottens län

Länets socialdemokrater redo för partiledarval

1:47 min

Nu har alla socialdemokratiska partidistrikt lämnat in till valberedningen hur de vill att en partiledare ska vara och vilka egenskaper en partiledare bör ha.

– Partiledarrollen är viktig men det handlar också om vilken politik socialdemokratin vill föra, säger Lilly Bäcklund är partidistriktets ordförande för Socialdemokraterna i Västerbotten.

Den senaste månaden har tusentals partimedlemmar runt om i landet fått svara på en webbenkät på temat socialdemokraternas framtid. En enkät som idag tas om hand av valberedningens ordförande Berit Andnor.

Här i Västerbotten har partiet samlat in synpunkter från alla arbetarkommuner och sidoorganisationer i länet och sammanställt vilken profil som bäst passar för att leda partiet.

Frågan om dubbelt ledarskap och förnyelse i partiet är viktiga ställningstagande för partiets framtid, säger Lilly Bäcklund.

– Ur en kris föds ofta något positivt och utifrån det tror jag att vi finner en vettig och bra lösning om vi ska ha ett delat ledarskap eller inte.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista