Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
Ishockey

Skellefteå straffade Södertälje

3:04 min

Skellefteå såg ut att vara på väg mot säsongens första nederlag mot SSK. Men vände i sista minuten och vann sedan (4-3) på straffar-för andra gången i Scaniarinken den här säsongen.

– Det är lite tungt just nu. Men på något sätt tar jag med mig att det inte är något fel på prestationen, det är bara resultatet jag är missnöjd med, sa SSK-tränaren Peter Popovic till Radiosporten.

Skellefteå hade vunnit de tre första mötena mot SSK, två vid full tid hemma och en på straffar senast lagen möttes i Scaniarinken.

Då var det ett tilltufsat SSK, en tabelljumbo utan självförtroende som stod för motståndet.

Det var det inte på tisdagskvällen.

Sedan Södertälje har fått in Yanick Lehoux i laget i början av januari har konkurrensen höjts, liksom självförtroendet och den här gången var det länge SSK och inte gästerna som satt i förarsätet.

Yanick Lehoux-som nu har gjort minst en poäng i fem av de sex matcher som han har spelat den här säsongen för SSK-inledde målskyttet för Södertälje.

Hans 1-0 kom redan efter 6.36 och det var nära att kanadensaren solokörde in ett andra mål för kvällen i andra, efter att ha hoppat jämfota över en Skellefteåspelare på väg ner mot Andreas Hadelöv som dock var snabb med plocken.

Men det blev Skellefteåseger ändå, efter ett målkalas i tredje där Mikko Kalteva först bombade in 2-0 till SSK. Skellefteå gick kort därpå snabbt i fatt till 2-2 och Mikko Lehtonen kvitterade sedan en andra gång (3-3) med en minut kvar till full tid.

Där avgjorde sedan David Rundblad på straffar.

– Det var snarare Södertälje som gjorde en väldigt bra insats än vi inte var fullt där, sa Skellefteåtränaren Anders Forsberg till Radiosporten.

Radiosportens Kenneth Range valde lagens lirare:
SSK: Yannick Lehoux
Skellefteå: Christian Söderström

Södertälje-Skellefteå 3-4 e. str. (1-0, 0-0, 2-3, 0-0, 0-1)

Första perioden: 1-0 (6.16) Yanick Lehoux (Joakim Eriksson, Mattias Carlsson).

Tredje perioden: 2-0 (4.04) Mikko Kalteva (Linus Videll, Jonas Almtorp), 2-1 (6.48) Fredrik Lindgren (Yared Hagos, Johan Forsberg), 2-2 (9.33) Jimmie Ericsson (Christian Söderström, David Rundblad), 3-2 (10.36) Fredric Andersson (Patrik Carlsson, Ryan Lasch), 3-3 (19.00) Mikko Lehtonen.

Avgörande str: David Rundblad.

Skott: 32-36 (11-12, 10-7, 6-15, 5-1, 0-1).

Utv, Södertälje: 3x2. Skellefteå: 6x2.

Domare: Christer Lärking, Solna, och Mikael Nord, Arboga.

Publik: 3 450.

Scorecenter elitserien - statistik och skytteliga

Radiosporten/TT
ishockey@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista