Ulla-Maj Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd i Nordmaling. Foto: Inga Korsbäck/SR.
Nordmaling

Kommunalrådet tar till sig kritiken

Rapport efter kommunalrådets presskonferens
1:19 min

Det blev ingen ursäkt, men möjligen någon form av klargörande från kommunalrådet i Nordmaling när hon höll presskonferens i eftermiddag. Efter att ha undvikit massmedia ett dygn så var meningen att hon skulle kommentera anmälningen till kommunstyrelsen om att hon kränker anställda tjänstemän.

– Man tar till sig kritiken, man snävar in hur man själv är, säger Ulla-Maj Andersson efter kritiken från sju höga förvaltningschefer som anser att kommunalrådet skapar ett dåligt arbetsklimat.

Vad menar du med att snäva in?

– Ja att man exempelvis säger hej åt alla man träffar, att man sen går in på sitt kontor, man går igenom sina handlingar och hämtar sitt kaffe och vill man ställa en fråga till nån då ber man dem komma in och sen ställer man frågan och förhoppningsvis får jag svar.

– Då kutar man inte runt och frågar här och hur här det med det där och hur är det gjort där. Det gör vi inte längre. Fru Andersson gör inte det längre, säger Nordmalings socialdemokratiska kommunalråd Ulla-Maj Andersson.

I nyheterna på torsdag morgon kan du höra mer om kritiken mot kommunalrådets ledarskap och hennes svar på den.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".