Ingemar Sandström (C) Nordmaling Foto:Inga Korsbäck/SR
Nordmaling

Inte bara politik av konflikten

Inte bara politik av konflikten Nordmaling
1:03 min

Plockande av politiska poänger eller faktiska arbetsmiljöproblem, ja beskrivningarna av vad som pågår i Nordmalings kommunkontor går vitt isär. Oppositionsrådet centerpartisten Ingemar Sandström tycker att konflikten mellan kommunalrådet Ulla-Maj Andersson och sju höga chefer inom kommunförvaltningen är allvarlig.

– Vi kommer ju inte att lämna det därhän utan vi måste naturligtvis agera på det här även politiskt och inte bara tjänstemannahanteringen omkring anmälan för kränkning och så vidare, det får ju tjänstemännen via skyddsombud hantera, men även politiskt måste vi ju diskutera om det är vettigt att vi ska ha det på det här sättet, säger Ingemar Sandström, oppositionens centerpartistiska kommunalråd.

Att den borgerliga oppsitionen i Nordmalings kommun lägger sig i konflikten mellan Ulla-Maj Andersson och sju höga chefer är inget som Ulla-Maj Andersson är förvånad över.

– Det förvånar mig inte. Varför skulle man inte kunna göra politik av det här? Det har man ju kunnat göra av allt annat, säger Ulla-Maj Andersson, socialdemokratiskt kommunalråd som kritisterats för att skapa en dålig arbetsmiljö med utfrysning, ifrågasättanden och utskällningar.

Men oppositionsrådet Ingemar Sandström anser inte bara att det handlar om att man nu vill göra politik av det hela. Det som sker nu är för allvarligt för att träta politiskt.

– Jodå det finns visst risk att det kommer politik i det. Å andra sidan sett då vi har en kommun där den nuvarande politiska ledningen är på full kollision med tjänstemannagruppen i kommunhuset. Då fungerar inte kommunledningen. Det är inte acceptabelt. Det politiska ansvaret måste man gå in och ta, säger Ingemar Sandström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".