Lycksele

Nya industrihuset i Lycksele får hyresgäster

Hyresgäster i nya industrihuset
1:00 min

Det nya industrihuset Veden i Lycksele får sina första hyresgäster till hösten. Hyreskontrakten ligger på minst tre år, och Lycksele Industrihus vd Oswald Öjebrandt försäkrar att hyresavtalen är marknadsmässiga.

– Vi har ju haft förhandlingar med några intressenter, två av dem är de här, säger Oswald Öjebrandt, vd för Lycksele Industrihus.

Satsningen på ett industrihus som fått stå tomt ett år har diskuterats lokalt, men nu har Lyckseles industrihusbolag skrivit kontrakt med två företag som flyttar in och startar produktion efter semestrarna: Hammershus AB som tillverkar betongelement och GS Carrier AB som tillverkar produktionsanläggningar för tillverkning av betongelement.

Hyresavtalen är marknadsmässiga, försäkrar Oswald Öjebrandt. Men något klart svar på hur lång tid det kommer att ta innan man kan få tillbaka pengarna som ett tomt industrihus har inneburit för Lycksele kommun kan han inte ge.

– Man måste ju se det på sikt att man får igen en sån här investering och de kostnader som det har varit förenat med.

Hur långa kontrakt gäller det?

– Kontraktstiden vill jag inte gå in på. Vi skriver aldrig mindre än tre år, säger Lycksele Industrihus vd Oswald Öjebrandt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".