Lycksele

Tredje idrottsgalan i Lycksele

Länets enda idrottsgala stoltserar Lycksele med. Det är LiDS, Lycksele idrott i samverkan, som ordnar Idrottsgala av och för kommunens alla idrottsengagerade. Det blir galamiddag med prisutdelning på kvällen och idrottstävling för de unga på dagen.

– Det är en middag som kommer att serveras och så kommer vi att dela ut åtta utmärkelser samt Folket pris som man får rösta på via sms ända fram till klockan nio i morgon kväll, säger Annelie Lindström, ordförande i LiDS, Lycksele idrott i samverkan.

Det är åtta lyckseleföreningar och Västerbotten idrott som samarbetar om arrangemanget.

Utmärkelserna som delas ut är Årets ledare, Årets idrottsförening, Årets lag, Årets kvinnliga idrottsprestation och Årets manliga idrottsprestation, Årets idrottselev och Årets handikappidrottare.

Tre idrottare tävlar om Folkets pris; Nils Bertholdsson - bordtennis, Jeanette Wikström - ishockey och fotboll och Stellan Linder - längdskidor.

– Det är ju föreningarna och folket som har nominerat de här personerna till en jury som sen plockat ut. Man kan rösta ända fram till klockan 21.00 i morgon kväll.

Det här är tredje gången det blir idrottsgala i Lycksele. Galamiddagen är mer en vuxen tillställning, men precis som förra året ordnar man även något för de yngre - redan under dagen blir det tävling.

– I år är det Ungdomsmästaren så att vi har också för ungdomarna under dagen en tävling och aktiviteter från 7-12 år, säger Annelie Lindström, ordförande i LiDS, Lycksele idrott i samverkan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".