Ulf Mannberg LO-facket Robertsfors Foto: Inga Korsbäck/SR
Robertsfors

Ny tidtabell gör resan lång

Ny tidtabell gör resan lång
1:04 min

Länstrafikens förändringar av busstiderna längs E4 mellan Umeå och Skellefteå har kritiserats av resenärer. LO-facket i Robertsfors har nu kallat till möte med ansvariga inom Länstrafiken. Mötet är öppet för alla, det säger Ulf Mannberg.

– Längs efter E4:an från Ånäset till Djäkneboda i söder eller ännu längre ner. Det är ju inte bara för Robertsfors del utan för hela kommunen, säger Ulf Mannberg LO-kommitténs ordförande.

Kritiken mot Länstrafikens förändringar av busstiderna längs E4 och då inte bara norrut från Umeå, utan även söderut har kritiserats av resenärer. I Robertsfors så har ändringen av turerna bland annat ställt till det för dem som jobbar på Universitetssjukhuset i Umeå.

– När de ska in och jobba natt så måste de fara bra mycket tidigare så de utökar sin arbetsdag i princip två, tre timmar.

Ulf Mannberg hoppas givetvis att landstinget och Länstrafiken ser till hela länets bästa å ändrar tiderna. Att facket agerar och kallar till möte är bland annat för att medlemmar ska kunna ta sig till jobbet å att kunna åka kollektivt.

– Facket ska stödja inte bara i löner och anställningsvillkor, det ska ju fungera med transporter till arbetet också, säger Ulf Mannberg.

På mötet halv sju torsdag kväll i lokalen Gropen i centrala Robertsfors, deltar bland andra Länstrafikens chef för affärsutveckling, Länstrafikens ordförande och kommunalrådet Patrik Nilsson (S).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".