Umeå

Ja till Balticgruppens centrumbygge

 Kommunstyrelsens näringslivs- och planeringsutskott har enhälligt godkänt detaljplanen för Balticgruppens planer på att bygga om och utveckla kvarteret Forsete, där bland annat Kungspassagen ligger.

– Det ser jättebra ut, det är bara att köra vidare. Vi har bara gjort några tillägg, vi vill bland annat att man tittar noggrant på kollektivtrafiken och på hur man ska ordna med godstransporterna i området, säger Lennart Holmlund (S), kommunstyrelsens ordförande i ett pressmeddelande.

Forsete är kvarteret mellan Kungsgatan och Skolgatan samt Rådhusesplanaden och Vasagatan. Syftet med planen för kvarteret är att möjliggöra en större tillbyggnad som ska ge utökade ytor för handel, hotell och konferenser samt kontor och bostäder. Det förslag som ställts ut innebär mer än en fördubbling av nuvarande våningsyta.

Planerna för området är omfattande, bland annat ska fastigheten bli högre, från dagens fyra till framtidens sex våningar. En del av fastigheten ska enligt planförslaget kunna bli upp till 13 våningar hög.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".