1 av 2
Lage Söderlund vd Sävar snickeri och metall Foto: Inga Korsbäck/SR
2 av 2
På golvet Sävar snickeri Foto: Inga Korsbäck/SR
Sävar

Sävar snickeri satsar i Norge

Snickeri i Sävar satsar i Norge
1:09 min

Sävar snickeri och metall satsar i väster. Sävarföretaget har klarat krisen bra och har återanställt de få som fick gå i samband med krisen.

Företagets vd Lage Söderlund ser ljust på framtiden:
– Just nu har vi en ordentlig högkonjuktur, nu rullar vi på för fullt och kör fabriken det vi orkar med för tillfället, säger Söderlund vd för familjeföretaget som har 80 år på nacken.

Sävar snickeri och metall har 45 anställda och gör bland annat inredning till kontor, hotell och laboratorier. Dragskåp är en av de produkter som företaget nischat in sig på och som gör att man klarade sig bra under krisen.
– Vi har fått en order, ett avtal med Statens lantbruksuniversitet som bygger om sina labb och det är rikstäckande för SLU och för tillfället så levererar vi till Uppsala där man bygger två stora laboratorium. Där är vårt åtagande 35 miljoner kronor för ren labbinredning.

Sävarföretaget har sin marknad framförallt här i Sverige, men har  ambitionen att även ta sig in på den norska marknaden:
– Framförallt på hotellsidan som hotellinredare där vi står för den trätekniska konstruktionen av hotellrummen. Den norska marknaden är intressant, säger Lage Söderlund.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".