Ulla-Maj Andersson (S) kommunalråd mötte pressen efter kritiken mot hennes ledarstil Foto: Inga Korsbäck/SR.
Nordmaling

Ulla-Maj Andersson "inget nytt problem"

Den dåliga arbetsmiljön i kommunhuset i Nordmaling är inget nytt problem. Redan för tio år sedan så reagerade anställda över Socialdemokraten Ulla-Maj Anderssons ledarstil. En skrivelse från en då anställd har nu kommit in till kommunfullmäktige och arbetarkommunen.

Det som ingen vågade för över tio år sedan tycks inte vara ett problem idag. Nu tar en före detta projektanställd bladet från munnen och kritiserar Ulla-maj Anderssons ledarstil som den före detta anställde upplevde kränkande- bland annat så beskrivs Ulla-Maj Anderssons maktspråk - och det beskrivs bland annat som att Ulla-Maj Andersson på olika sätt osynliggör och gör personer i hennes omgivning osäker med sitt sätt att agera.

Brevskrivaren menar också att det som nu sju höga förvalningschefer och en enskild anmälan om kränkande särbehandling beskriver, inte är ett nytt problem och hon uppmanar bland annat kommunfullämktige och det Socialdemokratiska partiet att agera.

Arbetarkommunens ordförande Gunnar Wiglöv vill inte kommentera den kritik som riktats mot Ulla-Maj Andersson offentligt, det är en intern fråga säger han.

Men frågan lär leva vidare och om inte annat så måste den anmälan om kränkande särbehandling behandlas och  det mesta pekar på att kommunen måst ta hjälp utifrån för att lösa den förtroendekris som är mellan Ulla-Maj Andersson och tjänstemännen i kommunhuset.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".