Tågen till och från Lycksele kommer att kunna stanna i Vännäsby liksom umeåpendeln. Foto: Norrtåg.
Vännäsby

Klartecken till hållplats i Vännäsby

Nu är det klart att Vännäsby får en hållplats för tågtrafiken. Trafikverket ska bygga den och den ska stå klar till trafikstarten i december, beräknad kostnad är 3-5 miljoner kronor. Vännäs kommun ska stå för kostnaden att bygga parkeringsplatser i anslutningen till hållplatsen som kommer att ligga mitt i Vännäsby vid äldrecentret.

Det socialdemokratiska kommunalrådet Johan Söderling säger att tågpendlingen är den enskilt största händelsen i målet att göra Vännäs mer attraktivt att bo i.

Alla de fyra tåglinjer som trafikerar sträckan har möjlighet att stanna

vid nya hållplatsläget enligt Norrtåg och SJ.

– Detta innebär att resande till och från kommunen får god service och att många får möjlighet till att resa med tåg, fortsätter Söderling vidare.

Vännäs som statistiskt räknas som Norrlands enda pendlingskommun kan nu tack vare satsningen på pendeltåget erbjuda de närmare 2 500 dagliga pendlarna en snabb, enkel och miljömässigt hållbar kollektivtrafik.

Restiden för sträckan Vännäs C - Umeå Ö beräknas komma att ta cirka 25 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".