Anja Pärson i fredagens störtlopp, Alpina VM:s superkombination. Foto: Alessandro Trovati/AP, Scanpix.
Alpint

Ingen störtloppsmedalj för Anja Pärson

Radiosporten kommmenterar Anja Pärsons åk
3:19 min

Det blev ingen medalj för Anja Pärson i dagens störtlopp i alpina VM. Vann gjorde Elisabeth Görgl, Österrike. Amerikanskan Lindsey Vonn fick silvermedaljen, trots hjärnskakning. Brons till Maria Riesch, Tyskland. Anja Pärson slutade på elfte plats i störtloppet.

– Det var ett sådant åk där man känner att man får missar överallt. På flacken tappade jag yttern lite grann och fick göra en extra sväng, säger Pärson till Radiosporten.

– Det var en sådan dag där jag inte hade harmoni och jag vet inte om det var för att jag var för taggad eller nervös. Jag fick inget att stämma egentligen.

Var du nervös?

– Jag tyckte att det var rätt lagom nervositet för att vara ett VM. Jag var bra taggad och var med på plats.

– Det är knappt och tufft i sporten och ibland stämmer det och ibland inte. Tyvärr gjorde det inte det idag.

Det såg ut som att du lade dig ner i besvikelse efter målgången.

– Jag lade mig ner för att inte riskera att göra något dumt. Ibland när man bromsar sista gången så viker man ihop och får dålig kontroll. Då kände jag att det var bättre att jag lade mig ner. Det var ingen större grej, säger Pärson.

Nu är fartdelen avklarad med ett brons och två topptio-placeringar. Hur känner du kring det du har presterat hittills?

– Det har gått som det har gjort under säsongen. Jag har blandat resultaten rätt så mycket. Jag kunde helt klart varit med och slagits om segern idag men får det inte att stämma.

– Tyvärr är det så. Man kan inte alltid vara bäst.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".