Nordmaling

Krav på Ulla-Majs avgång

0:58 min

En enig borgerlig opposition i Nordmaling uppmanar socialdemokraten och kommunstyrelsens ordförande Ulla-Maj Andersson att lämna över ordförandeskapet till någon annan.

"Det tror jag är lösningen för att vi ska få tillbaka förtroendet och ett bra samarbetsklimat i kommunen, tyckte Christer Bäckman under gårdagens kommunfullmäktige.

Det är den senaste tidens turbulens i kommunhuset, där sju höga förvaltningchefer i en skrivelse kritiserat Ulla-Maj Anderssons ledarskap och den enskilda anmälan om kränkande särbehandling från en av tjänstemännen som låg bakom debatten i kommunfullmäktige igår.

Ulla-Maj Andersson som inte har för avsikt att lämna sitt uppdrag var övertygad om att det gick att återskapa förtroendet mellan henne och tjänstemännen. När det gäller anmälan om kränkande särbehandling svarade Andersson att den får behandlas enligt de regler som gäller.

Under debatten togs även ett antal e-post meddelanden från Ulla-Maj Andersson hemdator som skickats till kommunchefen. Ulla-Maj Andersson har tidigare hävdat att någon annan skickat ett antal mail i hennes namn, men Ulla-Maj Andersson sa nu att hon skickat ett mail och att övriga var arbetsmaterial.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista