Kylslagen väntan på bussen. Foto: Peter Öberg, SR.
Busstrafik

Kvällsbuss till Skellefteå

Ybuss kör sen E4 tur norrut
1:09 min

Den första mars är det tänkt att Ybuss ska börja köra en sen tur på E4:an från Umeå till Skellefteå. Alla detaljer med Länstrafiken är ännu inte klara, men när trafiken väl är igång så ska bussen stanna där den stannat tidigare, säger Peter Westh, trafikchef på Ybuss.

– Det kommer att vara en snabbuss från Sundsvall och upp till Umeå, sedan när det gäller den sena kvällsturen så kommer vi att köra precis som man har varit van.

– Vi kommer att stanna i Djäkneboda och Bäck och alla dessa platser som det finns resenärer på så vi kommer att stanna där man faktiskt vill att vi ska stanna. Och så är tanken att vi ska gå in i Robertsfors, säger Peter Westh, trafikchef på Ybuss.

Nu på måndag hoppas han att allt ska vara klart med Länstrafiken. Länstrafiken som på grund av att man ändrat tidtabellen inte längre kör den sena turen vid 22-tiden från Umeå till Skellefteå. Att det blev så är en miss, säger Harriet Söder från Länstrafiken.

Någon snar lösning när det gäller kvällsturen från Skellefteå till Umeå har inte Länstrafiken. Den turen är borta och kan kanske komma tillbaka när tidtabellen ändras nästa gång.

Däremot så får resenärer längs E4 en tidig morgontur med Ybuss från Skellefteå som är framme vid NUS kvart över sju.

– Tanken är att vi vänder tillbaka sen väldigt väldigt tidigt på morgonen från Skellefteå och kunna vara i Sundsvall strax före halv tolv, säger Peter Westh, trafikchef på Ybuss.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".