Foto: Hasse Holmberg/Scanpix.
Täfteå

Avgrävd vattenledning

En avgrävd vattenledning har gjort att vattentillförseln stoppats helt till Täfteå, Täfteböle och kommunala vattenföreningar i området.

Lagning av läckan pågår, men det är svårt att kunna lämna någon säker uppgift om när arbetet är klart. Det bör dock vara slutfört under dagen.

Olyckan skedde när man i morse började förbereda inför ett reparationsarbete i ledningsnätet för dricksvatten. Nattens planerade reparationsarbeten kommer dock att genomföras enligt plan: 22.00-06.00. Då stängs vattnet av igen. Vi vill därför uppmana till att tappa upp vatten inför natten/morgonen.

När vattnet är avstängt ska samtliga kranar i fastigheten hållas stängda för att undvika vattenskador. Stäng av disk- och tvättmaskin, samt övriga maskiner kopplade till ledningsnätet.

Direkt efter reparationen kan vattnet upplevas grumligt. Detta kan åtgärdas genom att spola kallvatten i ca 15 minuter. Kontakta oss om problemen kvarstår.

Vatten kan hämtas på Täfteå skola samt vid dagiset Kajutan på Segelbåtsvägen 38.

Vid övriga frågor, kontakta Umevas kundservice: 090- 16 19 00 (öppet 7-16)

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".