Hotell Kittelfjäll får ny ägare

Det blir ingen Hotell Kittelfjäll-affär med den danske investeraren Torben Sperling. Istället genomförs en intern affär mellan de tidigare ägarna.

Det hela beskrivs som en strukturell affär. Allt samlas i Kittelfjäll Utvecklings AB som har köpt liftar, fastigheter och samtliga aktier i bolaget som driver hotellet.

Kittelfjäll Utvecklings styrelseordförande Martin Morin säger i ett pressmeddelande att syftet med försäljningen där Torben Sperling var tänkt köpare, var att låta den som snabbast kunde utveckla Kittelfjäll skulle ha ansvaret.

Nu är man beredda att ta ansvaret själva och en stor anledning till det är Vilhelmina kommuns engangemang och vilja till utveckling i Kittelfjäll, menar Martin Morin.

Hotell Kittelfjäll har ägts och drivits av Patrik Berg och Jan Forsgren sedan 2000. Kittelfjäll Utveckling AB ägs av Martin Morin, Mikael Gruffman, Fredrik Åkerlund, Jan Forsgren, Patrik Berg och Roger Vikström.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".