Vännäs

Nej till ökad nattbemanning

1:32 min

Trots kritik mot personalbrist så blir det ingen utökning av nattbemanning vid Vännäsby Äldrecenter, Det säger Sonja Eriksson (S) ordförande i vård- och omsorgsnämnden i Vännäs.

Det var i februari som anhöriggruppen vid Vännäsby Äldrecenter i ett brev till kommunledningen framförde sina synpunkter om, vad de tycker, är allvarliga brister på äldreboendet. Efter att kommunledningen tagit del av brevet annordnades ett möte mellan kommunledning och annhöriggruppen.

Efter en rad olika incidenter kräver annhöriggruppen nu att fler personal ska jobba på natten. Ett skäl som man anger är att underbemanning kan ge upphov till fler fallolyckor. Men det är något som Sonja Eriksson inte håller med om.
– Den bedömning vi har är att det inte skett mer fall än tidigare, säger Eriksson.

På onsdag i nästa vecka har Vård och omsorgsnämnden sammanträde men då kommer inte ärendet att tas upp annat än som ren information, säger Sonja Eriksson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista