Byggen mot bostadsbrist

Det ser lite ljusare ut på bostadsmarknaden för studenter i Umeå när terminen startar i höst. 240 små nya små lägenheter står klara till terminsstart och under hösten och våren kommer ytterligare 400 att bli färdiga.

Det spikas i skogen intill Tvistevägen på landstingets mark mellan universitetet och Ålidhem och där ska det bli 432 små lägenheter under läsåret. 144 av dem står klara för inflyttning redan till höstterminsstarten. En etta på 25 kvadratmeter kostar 3.600 kronor i månaden med juli avgiftsfritt.

AnnaLena Löfgren, biträdande planeringschef Umeå Kommun hoppas att detta ska göra att bostadssituationen för studenterna i höst ska bli bättre.

På Kemigränd på Ålidhem är 96 smålägenheter klara till hösten i fyra punkthus. Och på Berghem, mitt emot universitetet, där det förr stod paviljonger där ska det bli 300 lägenheter och av dom kommer 126 att vara klara under hösten och en bit in på våren

Av universitetets 25.000 studenter kommer 4.000 nya på hösten. Varje år blir runt 300 studenter utan permanent bostad vi terminsstart.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista