Nikita Gustavsson och Alice Edwards tycker det finns lite att göra för ungdomar i Vännäs. Foto Filippa Armstrong/SR.
Vännäs

Frågestund för ungdomar i fullmäktige

Frågestund för ungdomar på fullmäktige i Vännäs
1:50 min

Kommunstyrelsen i Vännäs har infört en frågestund för ungdomar under kommunfullmäktige. Tanken är att få upp ungdomsfrågorna på agendan.

Igår var det kommunfullmäktige i Vännäs och utanför de stora dörrarna satt Simon Strandberg, föreståndare på ungdomsgården IKAROS och han ska fungera som stödperson för ungdomarna.

– Visar dem hur det ser det ut där inne´och visa dem var de ska och stötta dem i deras frågor.

Kommunstyrelsen vill att unga människor ska våga sig in i kommunhuset på kommunfullmäktige för att ha en möjlighet att kunna påverka de frågor de tycker är viktiga för Vännäs. Detta kan göras under under ungdomens frågestund. Marika Mårtensson är informatör i Vännäs kommun:

– Det är andra gången för i år, vi ska köra det här i två år och sedan ska vi utvärdera.

Hur har responsen varit?

– Svag.

Samtidigt som kommunfullmäktige pågår i kommunhuset hänger Alice Edwards och Nikita Gustavsson utanför ICA. De går i nian på Hammarskolan i Vännäs och har inte hört talas om ungdomens frågestund men det betyder inte att de saknar ideer för att skapa ett bättre Vännäs för unga.

– Fler aktiviteter, fler loppmarknader. Jag tycker det ska vara fler kulturaktiviteter, teater och sådant. Det finns faktiskt inget att göra häri Vännäs.

Vadska ni göra ikväll.

– Ikväll ska jag städa mitt rum och sitta hemma och titta på Heroes.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".