Vasaplan i Umeå. Foto: Inga Korsbäck/SR
Umeå

Ny busslinjesträckning upprör

"Fruktansvärt besviken"
0:41 min

Umeås bussresenärer fick idag lära sig att ta en annan buss än den vanliga. Bland annat går Linje 1 som tidigare trafikerat Carlshöjd - Umedalen nu inte hela sträckan, vilket medför bussbyte för resenärerna.

– Jag vill lägga ner att åka buss nu, jag är så fruktansvärt besviken. Det här är det värsta som har hänt Sofiehem sedan 84:an la ner. Jag får byta nu på Vasaplan istället för att kunna ta bussen hela vägen till skolan, säger 16-årige Alfred Sahlén i Umeå.

För Alfred som åker på linje 1 kommer den nya dragningen innebära att resan tar längre tid än de 35 minuter det tog med den gamla sträckningen.
-- I dag är första gången, men det blir ju onekligen längre, säger Alfred Sahlén.

Det är Umeå kommun och Ultra som ändrat linjesträckningen för stadstrafiken och som bland annat innebär fler byten för många resenärer.

Umeås östra stadsdelar har fått fler invånare och med den förväntade ökningen av resenärer till och från Umeås resecentrum anser sig Ultra behöva dra om några busslinjer.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".