Norrlandstågen försenade

Det har i helgen varit stora problem för tågtrafiken i Norrland. Detta på grund av att ett av Banverkets underhållsfordon spårat ur i Vännäs under lördagskvällen.

Det har i helgen varit stora problem för tågtrafiken i Norrland. Detta på grund av att ett av Banverkets underhållsfordon spårat ur i Vännäs under lördagskvällen. Det innebar att tågen inte kom fram. Värst drabbades nattåget som var på väg till Göteborg.
Det skulle ha varit framme halv ett på söndagsförmiddagen. Men inte förrän vid niotiden på kvällen kom tåget fram till Hallsberg, varifrån passagerarna fick bussas till Göteborg.
Katarina Persson på Connex anklagar i DN Banverket för bristande information.
- Hade Banverket låtit oss veta att bärgningen skulle dröja så länge hade kunnat sätta in ersättningsbussar och beställa fram mat till passagerarna mycket tidigare, säger hon.

Även om reparationsarbetet i Vännäs nu är klart så hänger förseningarna delvis med också idag. Tågen söderifrån till Norrland kommer att vara mellan en timma och fyra timmar sena nu på morgonen. Men i kväll räknar Connex att trafiken ska flyta som vanligt igen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".