Ingemar Sandström (C). Foto:Inga Korsbäck/SR.
nordmaling

Tänker överklaga misstroendebeslut

Tänker överklaga misstroendebeslut
1:24 min

Beslutet igår om att kommunstyrelsens majoritet i Nordmaling saknar förtroende för kommunchefen kommer troligen att överklagas. Det  säger centerpartisten Ingemar Sandström.

– Jag tycker det är jättetråkigt för hela kommun att vi hamnat i den här situationen, mycket trist, säger Sandström.

– Samtliga borgerliga ledamöter i kommunstyrelsen röstade för fortsatt förtroende.
Varför gjorde ni det?
– Därför att vi har det och vi har dessutom inte sett någon som helst anledning till att man skulle rikta ett misstroende. Vi har bett att få veta från socialdemokraterna och vänstern i vad det är som ligger bakom den här misstroendeyttringen, men får inget svar och vi har själva inte kunnat se på något sätt att Haglund har brustit i sin utövning som kommunchef eller gjort något som på något sätt man behöver ifrågasätta.

Ingemar Sandström säger att de borgerliga partierna kommer att överklaga beslutet om misstroende mot kommunchefen baserat bland annat på att kommunalrådet Ulla-Maj Andersson först sa att hon var jävig inför kommunstyrelsens möte och sedan ändå ledde mötet och frågan om vilka den avhoppade vänsterpartisten Inger Israelsson egentligen representerade i kommunstyrelsen.

– Det finns en hel rad frågetecken kring det hela och vi förväntar oss också fortsättningsvis naturligtvis att få veta skälet till varför man vill rikta misstroendet. Vi har ju våra aningar, men jag tror att eftersom man inte vill svara så kan vi inte på något sätt diskutera det.
Ni i den borgerliga oppositionen kommer alltså att överklaga det här beslutet på något sätt?
– Med stor sannolikhet, vi kommer att träffas för att diskutera hur det ska göras. Jag tycker det är jättetråkigt för hela kommun att vi hamnat i den här situationen, mycket trist.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".