-- Jag tror att det är jättebra rent samhällsekonomiskt eftersom man faktiskt får något för de pengar man satsar, säger bonden Staffan Sirén i Hökmark. Foto Sofia Strömgren/SR.
Skellefteå

Lönsamt att ge funktionshindrade arbete

" Bra att hjälpa funktionshindrade till arbete"
1:33 min

Som vi tidigare berättat satsar Skellefteå kommun nu på att skapa utvecklingsjobb till unga funktionshindrade. Bonden Staffan Sirén välkomnar förslaget. Själv har han haft lätt att få jobb, men han upplever att många arbetsgivare inte ser fördelarna med att anställa funktionshindrade.

– Jag tror att det är jättebra rent samhällsekonomiskt eftersom man faktiskt får något för de pengar man satsar, säger han.

På gården där Staffan Sirén jobbar finns ungefär 170 mjölkkor. För några år sedan sa Siren upp sig från ett fast jobb på Skellefteå handikapp IF för att utbilda sig till driftledare och följa drömmen om att bli bonde och flytta hem till Hökmark.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".