Vilhelmina

Fängelse efter knivbråk i Vilhelmina

I dag kom domen mot de två män som var inblandade i knivbråket utanför flyktingförläggningen i Vilhelmina tidigare i år. 25-åringen döms för försök till dråp till tre års fängelse och 17-åringen döms till ungdomstjänst.

Upprinnelsen till bråket var det att 17-årinen under knivhot försökt råna 25-åringen på pengar eller cigaretter. Han höll kniven mot 25-åringens hals och hotade att döda honom, kniven orsakade också skador på mannens hals.

Under bråkets gång drog 25-åringen själv kniv och högg 17-åringen två gånger. Knivhuggen punkterade den unge mannens lungor och han fördes till sjukhuset i Umeå för vård.

Den 17-årige mannen som misstänktes för försök till rån döms till 150 timmars ungdomstjänst. 25-åringen som misstänktes för försök till dråp döms till tre års fängelse.

Männen ska också utbetala skadestånd till varandra. 25-åringen ska betala drygt 82 000 kronor till 17-åringen medan 17-åringen ska betala 20 500 kronor i skadestånd till 25-åringen.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".