Vilhelminasköterskor missnöjda med löneavtal

De landstingsanställda sjuksköterskorna på sjukstugan i Vilhelmina är missnöjda med årets löneförhandlingar. Och har skrivit protestbrev till verksamhetschefen.

I brevet skriver sju sköterskor att det är orimligt att de bara erbjuds 1,9 procent i lönepåslag när de kommunanställda sköterskorna får 3,5 procent, nästan dubbelt så mycket.

I brevet påpekas också att flera kolleger är utbrända och långtidssjukskrivna på grund av ökad stress och dålig arbetsmiljö.
Ewy Gustafson, vice ordförande i Vårdförbundet i länet, säger till P4 Västerbotten att hon inte tagit del av vilhelminasköterskornas löneprotest. Men hon har förståelse för synpunkterna, även om det kan finnas förklringar, som att kommunen kanske valt att satsa på sina sköterskor. Ewy Gustafson säger att hon nu kommer att se över ärendet. Avtalen ska skrivas under i höst.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".