Hellman drog festivalpublik

Årets visfestval på Holmön stax norr om Umeå slog nästan publikrekord i helgen. Bara en gång tidigare har man haft fler festivalbesökare, och det var Jakob Hellman som var dragplåstret.

Trots hård vind och långa köer var det ovanligt mycket folk som besökte Årets visfestival på Holmön i helgen.

Christer Jilder är en av arrangörerna berättar att totalt var det 2 250 betalande personer.

- Det är många men slår inte riktigt rekordåret som var när Rikard Wolf och Ronny Eriksson uppträdde på samma kväll, säger han.

Christer Jilder är nöjd med årets visfestival som han tycker haft en stor musikalisk variation med bra kvalitetsartister. Han lovordar också publiken och säger att han nästan vill gråta när han tänker på vilket bra och positivt publikstöd festivalen haft.

Jakob Hellman är fredagkvällens stora dragplåster. Li Hedberg från Vuollerim hade tagit sig till festivalen på Holmön.

- Det var bara för Jakob Hellman jag åkte hit, säger hon.

Jakob Hellman släppte sitt debutalbum 1989. Efter stor framgång valde han att dra sig tillbaka från offentligheten, men inte helt och hållet.

- Sanningen är jag spelar kontinuerligt men ganska glest sedan två och ett halvt år tillbaka, säger han, som lockades tillbaka till scenen av en kompis som ägdde en klubb i Malmö där han lite smått började med att spela Taubelåtar. Visfestivalens spelning är han nöjd med.

- Det känns som en skitbra spelning.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista