Sökandet ännu resultatlöst

Trots ett intensivt sökande finns ännu inga spår efter den försvunna kvinnan i trakterna av Innertavle utanför Umeå. Polisen hoppas fortfarande att någon ska ha sett henne och kunna lämna tips. Kvinnan hörde senast av på onsdag kväll.

Polis och många frivilliga söker fortfarande efter kvinnan. Under dagen har hundpatrull och helikopter deltagit i sökandet. Skallgångskedjor har också bildats med hjälp av hemvärnet, frivilliga motorcykelklubben, bybor, jaktlag och andra frivilliga.

Kvinnan är i sjuttioårsåldern och hördes senast av på onsdag kväll. Polisen tror att hon försvunnit från sitt hem i Innertavle till fots.

- Vi hoppas att allmänheten ska ringa om man sett kvinnan, någon borde ha sett henne och reagerat, säger polisens vakthavande befäl Ann-Sofie Sundberg.

Kvinnan är troligen klädd i en rödrosa tunika, ljusa byxor och vita skor.

Om inte sökandet gett resultat när det börjar mörkna och dimman lägger sig drar man ner på styrkan och söker längs vägar, för att sedan öka sökstyrkan under morgondagen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".