Vilsen ukrainare hittades på busstationen i Umeå

En 45-årig bärplockare från Ukraina gick igår vilse i skogarna utanför Vindeln. Han skildes från sina kamrater i Rengård vid tiotiden. Sen syntes 45-åringen inte till. Men nu har dykt upp igen.

Polisen larmades vid åttatiden i går kväll. Under natten har polisen och hemvärnet varit ute med bilar och motorcyklar och sökt mannen, som inte talar svenska eller engelska. Men nu på morgonen hittade polisen den försvunne ukrainaren. Inte ute i skogen utan på busstationen i Umeå. Den som tipsade polisen var en man i Tavelsjö som redan igår kväll sett mannen vänta i en busskur. Språkförbistringen gjorde att de två inte kunde kommunicera men tavelsjöbon försåg i alla fall ukrainaren med ett par mackor.
Det finns ändå orsak att kasta in en liten brasklapp. Identifieringen är på grund av språkförbistring inte helt klar. Under förmiddagen kommer polisen att köra upp 45-åringen till bärplockarkamraterna i Vindeln för identifiering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".