Jobbig polishelg

Polisen hade jobbigt natten mellan lördag och söndag.
Förutom de vanliga fylleristerna och småbråken handlade det om misshandel, biljakt på tjuvar och rattfylleri.

I Vilhelmina tog sig under tidiga morgontimmar maskerade män in på Ica och länsade butiken på cigaretter. Ett vittne larmade polisen. Polispatrullen i Storuman bevakade riksväg 45 norrut för att inte flyktbilen skulle komma undan den vägen. En patrull från Umeå mötte under utryckning den misstänkta flyktbilen på väg söderut. En polispatrull från Övik ryckte också ut från sitt håll. Men tjuvarna kom undan.
I Lycksele kastade en person in en sten i skyltfönstret till en guldbutik och tog det som fanns där.
I Storuman fick polisen ta hand om en ung kvinna som misshandlat en jämnårig. I Umeå anhölls en person som misstänkt för kvinnomisshandel. I Skellefteå fick en man föras till sjukhus sen han påträffats medvetslös inne i centrum. Han har troligen blivit misshandlad.
I Åseletrakten körde en äldre man av vägen och i Umeå anhölls en 42-årig man sen han två gånger påträffats rattfull. Dessutom beslagtog polisen hans bil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista