Ingen bostad för duvorna

Duvorna får inte vara kvar på piskaltanen - det beslutet stod bostadsrättsföreningen fast vid igår när föreningen träffade bostadshavaren som byggt ett duvslag - Parviz Chehrehnegar.

Igår kom Hyresnämnden till Skellefteå för försöka medla mellan de två parter som hamnat i ett låst läge. Någon direkt lösning kom man inte fram till, bostadsrättföreningen står fast vid att duvslaget måste bort.

- En lösning måste man ju finna inför vintern för duvornas skull, säger hyresnämndens ordförande Göran Rosell.

Det handlar om ett duvslag som Parviz Chehrehnegar byggt tidigare efter att ha samlat namnunderskrifter bland grannar och pratat med vaktmästaren.

- Vi måste vara lika för alla därför måste vi säga nej till Parviz duvor annars följer andra efter, säger Lars Norman som är vicevärd hos bostadsrättsföreningen.

Så vad som händer med duvorna nu vet inte Parviz Chehrehnegar, för att gå den rättsliga vägen kan betyda ännu mer problem.

- Det är ju förenat med vissa risker att inte följa regler som föreningen ställt upp, säger Göran Rosell. Det kan ju leda till rättsliga åtgärder från motpartens sida, och det är ju en risk att ta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".