Norrlandslänen uppvaktade försvarministern

Landshövdingarna och flera kommunalråd uppvaktade i helgen försvarsminister Leni Björklund och förde fram att Norrland även i fortsättningen har tunga skäl för fortsatt militär verksamhet. Det handlar bland annat om framtiden för Gunnarns flygplats i Storuman. Flygplatsen hotas av nedläggning eftersom statliga Rikstrafiken måste spara pengar.

Gunilla Lundgren, kommunalråd i Storuman, som nyligen träffade företrädare Rikstrafiken, har inte gett upp hoppet för Gunnarns flygplats. Inom några veckor väntas regeringen fatta beslut om försvarspolitiken. Vid helgens uppvakting diskuterades en ny verksamhet i norra Sverige; att erbjuda militär från andra länder att komma till Norrbotten och Västerbotten för att genomföra övningar och testa utrustning i vårt klimat. En verksamhet som kanske skulle kunna bidra till att trygga flygplatsen i Gunnarn, säger Gunilla Lundgren (s) kommunalråd i Storuman.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista