Umeå arbetarekommun - kritik från flera håll när socialdemokraten i Umeå, Lena Sandlin-Hedman hoppade av sina politiska uppdrag.

Lena Sandlin har känt sig motarbetad. Erik Bergkvist ordförande i Umeå arbetarekommun säger till P4 Västerbotten att det socialdemokratiska partiet inte är jämställt ännu.

Lena Sandlin-Hedman har tidigare sagt att hon blivit förminskad och att hon inte fått all information från Umeå arbetarekommun.

Osynliggörande är en av de härskartekniker som man kan använda sig av när man vill behålla makten men Erik Bergkvist tillbakavisar att Lena Sandlin-Hedman blivit osynliggjord. Han tror heller inte att det är svårare att vara ung kvinna i Umeå arbetarekommun.

Nalin Pekgul, ordförande för s-kvinnor säger till P 4 Västerbotten att detta händer i fler arbetarekommuner och att socialdemokraterna som feministiskt parti nu måste ta ansvar över vad som händer i partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".